Succesvolle edities RapidPro en Virtual (R)evolution 2017 • Metaal Magazine

Nectar won de RapidPro Startup Award met een modulaire desktop delta 3D-printer, waarmee in de markt het “gat” wordt opgevuld tussen grote industriële printers en desktop printers. (foto: Mikrocentrum)

Op 7,8 en 9 maart 2017 organiseerde Mikrocentrum RapidPro en Virtual (R)evolution tegelijkertijd in NH Conference Centre te Veldhoven. Tijdens deze drukbezochte vakbeurzen vond naast het congresprogramma, ook de uitreiking van de RapidPro Startup Award en de Dutch VR Awards plaats. Ruim 4.200 bezoekers bezochten de 107 exposanten en namen deel aan het lezingenprogramma en de workshops.

Voor het eerst werd tijdens RapidPro een debat gevoerd over de noodzaak van certificering en normering voor additive manufacturing. Dit debat vond plaats onder begeleiding van een panel met vijf deskundigen: Bart Van der Schueren – Materialise, Dirk De Moor – Agoria, Benjamin Denayer – Sirris, Robby Veders – NEN en Marcel Buter – Ultimaker. Het interactieve forum bevestigde de noodzaak en het nut van certificering en normering en juichte de lopende ontwikkelingen hieromtrent toe. Binnen enkele jaren worden er in internationaal verband resultaten verwacht, waarbij overleg reeds plaatsvindt tussen Europese en Amerikaanse organisaties. Additive manufacturing behoort inmiddels tot de standaard technieken waarmee de industrie kan concurreren en omzet kan vergroten.

Groeiende 3D-printing markt in 2017
Onno Ponfoort (Berenschot) en David Kemps (ABN AMRO) presenteerden tijdens RapidPro samen het whitepaper “3D-printing in 2017”. Hiermee toonden zij aan dat de omzet van 3D-printing groeit naar ongeveer 120 miljoen euro in 2017. Belangrijke trends rond 3D-printing zijn volgens het rapport het feit dat de verkoop van (o.a. Nederlandse) desktopprinters blijft stijgen, de aandacht van Nederlandse bedrijven voor metaalprinters neemt toe en producenten van filament (grondstoffen voor 3D-printers) zetten grote innovatieve stappen.

RapidPro Startup Award
De RapidPro Startup…

Read the full article from the Source…

Back to Top